Massimiliano Allegri is tevreden met het verloop in groep D van de Champions League met Juventus, dat momenteel tweede staat achter Manchester City.

City heeft negen punten en plaatste zich daarmee al voor de knock-outfase. Juventus heeft een punt minder en de voorsprong op nummer drie Sevilla is vijf punten, waarmee de volgende ronde binnen handbereik ligt.

"We hebben nu acht punten met nog twee moeilijke wedstrijden te gaan. Voor deze positie in de groep had ik vooraf getekend", stelde Allegri dinsdag na de remise bij Borussia Mönchengladbach (1-1).

De Italiaanse oefenmeester ziet dat zijn ploeg progressie boekt bij het spelen van Europese duels.

"Wedstrijden als deze helpen bij onze ontwikkeling op het gebied van techniek en karakter. We kunnen het ons niet verloorloven om te bezwijken bij druk, we leren hoe we dit soort wedstrijden moeten aanpakken."

Samenvatting Mönchengladbach-Juventus:

Onervaren

Door wat personele problemen kon Allegri in Mönchengladbach niet zijn sterkste elf opstellen en dat was niet de eerste keer. De 48-jarige trainer is tevreden over de vervangers.

"De jongens zijn erg gemotiveerd. We hebben tot nu toe wat pech gehad met onder meer blessure en we moeten niet vergeten dat we vanavond een jong team hadden. Een aantal van mijn spelers had nog maar een paar keer in de Champions League gespeeld."

"Daardoor moesten we kalm zien te blijven en goed samen blijven werken. Concurrentie is goed, maar uiteindelijk is er één bal die je samen goed moet gebruiken."

Juventus wacht in groep D nog confrontaties met Manchester City (thuis) en Sevilla (uit).

Bekijk de standen in de Champions League