Bas Dost ziet ondanks de nederlaag dinsdag tegen PSV nog voldoende kans voor VfL Wolfsburg om te overwinteren in de Champions League. 

"We moeten hier niet te dramatisch over doen", zegt de Nederlandse spits, die met zijn Duitse ploeg met 2-0 onderuitging in het Philips Stadion.

"Die nederlaag is zonde, maar we hebben nog steeds zes punten en dat is net zoveel als PSV. Er is nog geen man overboord."

Dost beseft dat de onderlinge verschillen klein zijn in groep B. Koploper Manchester United heeft maar één punt meer dan PSV en Wolfsburg, terwijl CSKA Moskou met vier punten ook nog volop meedoet.

"Ik zie in deze groep ook geen club die er echt bovenuit steekt. Iedereen is aan elkaar gewaagd en het gaat dus heel krap worden. Wat ik wel opvallend vind is dat de thuisspelende ploeg steeds wint."

Video: Samenvatting PSV-VfL Wolfsburg

Dominant

Wolfsburg pakte twee weken geleden in eigen huis ook 'gewoon' drie punten tegen PSV (2-0), maar in Eindhoven hadden de Duitsers weinig in te brengen.

"Wat we ons qua spel hadden voorgenomen kwam er totaal niet uit", concludeert Dost. "Iedereen wilde wel, maar we hebben niet gebracht wat je van een club als Wolfsburg mag verwachten. We zijn geen moment dominant geweest."

"Nadat PSV kort na rust op een 1-0 voorsprong kwam was het zelfs helemaal over. Dat is trouwens bijzonder, want normaal gesproken zijn wij juist als geen ander in staat om te reageren op een tegentreffer."

Wissel

De 26-jarige Dost was ook niet tevreden over zijn eigen spel. In Wolfsburg was hij nog trefzeker, maar in Eindhoven bleef het bij één kans in de eerste helft. Na een lage voorzet vanaf de rechterkant schoot hij tegen PSV-doelman Jeroen Zoet op.

"Dat was jammer, maar ik kon denk ik niet heel veel meer uit die mogelijkheid halen. Ik dacht toen nog wel: bij de volgende kans moet het wel raak zijn. Er komt meer. Maar helaas bleven meer kansen uit."

Dost maakte de wedstrijd ook niet vol, omdat hij halverwege de tweede helft werd gewisseld voor Nicklas Bendtner. Onder een fluitconcert van het Eindhovense publiek ging hij naar de kant, maar dat deed hem naar eigen zeggen niets.

"Ik heb twee weken geleden gezegd dat mijn hele familie voor Ajax is. Ik begrijp wel dat dat niet gewaardeerd wordt, maar dat interesseert me geen zak. Het is eigenlijk alleen maar mooi. Ik hou daar wel van."

Bekijk de standen in de Champions League