Josep Guardiola verwacht dat Arsenal woensdagavond een offensieve speelstijl zal hanteren in het Champions League-duel met Bayern München.

"Ik verwacht vooral lange ballen op hun spits Olivier Giroud, maar ze gaan sowieso aanvallen. Wij kunnen goed drukzetten, dus dat zal niet makkelijk worden", aldus de coach van Bayern dinsdag op de persconferentie.

Arsenal en Bayern München namen het twee weken geleden ook tegen elkaar op. Toen was de ploeg van Arsène Wenger in Londen verrassend met 2-0 te sterk voor de koploper in de Bundesliga.

Guardiola denkt niet meer graag terug aan dat duel. "Zoiets kan gebeuren. Woensdag is een nieuwe wedstrijd en dan genieten wij de steun van onze fans."

Blessures

Arsenal mist woensdag onder anderen de geblesseerde basisspelers Theo Walcott en Aaron Ramsey. Guardiola vindt niet dat het gemis van die spelers enig verschil maakt. "Ook zonder hen is Arsenal sterk genoeg."

Guardiola kan verder beschikken over een fitte selectie. Alleen Jan Kirchhoff kampt met maagproblemen. 

Bayern München staat bovenaan in groep F met zes punten uit drie wedstrijden, evenveel als Olympiakos. Arsenal en Dinamo Zagreb volgen met drie punten.

Bayern München-Arsenal wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Bayern München en Arsenal bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.