Steven Gerrard overweegt om aan het einde van 2016 een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan. 

"Volgend seizoen is mogelijk mijn laatste als voetballer", aldus de 35-jarige middenvelder dinsdag op de website van zijn club LA Galaxy.

Gerrard koos afgelopen zomer voor een avontuur in de Verenigde Staten na zeventien jaar bij Liverpool te hebben doorgebracht. De Major League Soccer was toen al halverwege en dus kwam de Engelsman slechts tot veertien wedstrijden waarin hij twee keer scoorde.

"Ik hou van uitdagingen, maar ik maakte van een lang seizoen nog maar vier maanden mee. Volgend seizoen ben ik echt klaar voor deze uitdaging."

Weeromstandigheden

Gerrard stelt dat zijn eerste maanden in Amerika lastiger waren dan hij van tevoren had gedacht. Vooral de weeromstandigheden zijn voor de 114-voudig international een probleem.

"Het spelen op grote hoogte en de luchtvochtigheid zijn obstakels waar ik van tevoren niet goed van op de hoogte was. Ook spelen op kunstgras vind ik vervelend. Elke uitwedstrijd kende zo een andere uitdaging, terwijl we thuis meestal geen problemen hadden met tegenstanders."

Gerrard vindt wel dat zijn ploeg komend seizoen meer moet laten zien. "We winnen meer dan we verliezen, maar volgend seizoen moeten we in de top twee kunnen eindigen. Vooral defensief moet het beter."

Het nieuwe seizoen in de MLS begint in januari.