Nadat Real Madrid en Manchester City zich dinsdag al verzekerden van overwintering, kunnen woensdag nog drie clubs zich tijdens de vierde speelronde van de Champions League al plaatsen voor de achtste finales. Een overzicht per poule.

Poule E:

FC Barcelona ontvangt woensdag BATE Borisov in de wetenschap dat een zege kan volstaan voor een plek bij de laatste zestien. Dan moet AS Roma tegelijkertijd niet winnen van Bayer Leverkusen. Al zeven keer was FC Barcelona na vier speelrondes zeker van een plekje in de volgende fase van de Champions League.

Poule F:

Geen enkele club in deze groep heeft woensdag al zekerheid over Champions League-voetbal na de winterstop. Bayern München kan Arsenal wel een stevige klap uitdelen door woensdag te zegevieren. Als dat gebeurt, maken Dinamo Zagreb en Olympiakos Piraeus serieus kans op de tweede plek.

Poule G:

De tickets in deze poule blijven nog even liggen. Het kwakkelende Chelsea moet woensdag eigenlijk wel winnen van Dinamo Kiev om serieus uitzicht te houden op de volgende ronde, ook omdat FC Porto deze poule domineert.

Poule H:

Zenit Sint-Petersburg bezit goede papieren om zich woensdag al te plaatsen voor de tweede ronde. De Russische ploeg heeft tegen Olympique Lyon genoeg aan een overwinning. Een gelijkspel volstaat eveneens, mits AA Gent zonder zege blijft tegen Valencia. Over Valencia gesproken: de tweevoudig verliezend finalist is zeker van de laatste zestien bij een overwinning in België en als Lyon niet afrekent met Zenit.

Bekijk het programma in de Champions League