Dinsdag staat in groep A van de Champions League het duel tussen koploper Real Madrid en Paris Saint-Germain op het programma. Trainer Laurent Blanc van de bezoekers benadrukt het belang van een zege.

De eerdere confrontatie tussen beide teams in Madrid eindigde in 0-0. Volgens Blanc heeft Paris Saint-Germain er niets aan als ook de wedstrijd in Parijs dinsdag zo eindigt.

"Een 0-0 gelijkspel zal niet genoeg zijn. We hebben respect voor onze tegenstander, maar zijn ambitieus en komen hier om ze onze wil op te leggen", is Blanc strijdvaardig.

De Franse coach ziet kansen voor zijn ploeg. "We hebben de technische en fysieke kwaliteiten om te winnen. In Parijs waren ze beter dan wij, maar de wedstrijd van morgen wordt anders."

Mocht PSG winnen, dan beseft Blanc wel dat het nog weinig zegt. "Het zou mooi zijn om Real te verslaan, maar het zou nog weinig betekenen. Vorig jaar wonnen we van Barcelona in de groepsfase, maar haalden we de halve finales uiteindelijk niet."

Benitez

Zijn collega bij Real Madrid, Rafael Benitez, is onder de indruk van PSG en weet dat het moeilijk zal worden om de Fransen te verslaan.

"Er valt niet te twisten over de kwaliteit van PSG. Ze verbeteren ieder jaar en hebben veel potentie. Het wordt een extreem moeilijke wedstrijd en we moeten op en top geconcentreerd zijn voor de winst."

Benitez is niet alleen maar bezig met de huidige resultaten van zijn ploeg. Hij kijkt ook al verder vooruit.

"Je moet ervoor zorgen dat je je verbetert naar de fase van het seizoen waarin de prijzen verdeeld worden. Dat is de periode waarin ik, naast nu, wil dat we het goed doen."

Real en PSG leiden in groep A met zeven punten uit drie wedstrijden. Malmö FF volgt met drie punten en nummer vier Sjachtar Donetsk verloor tot dusver alle duels.

Bekijk het programma in de Champions League