José Mourinho is door de Engelse voetbalbond FA bestraft met een stadionverbod van één wedstrijd en een geldboete voor zijn wangedrag in het duel met West Ham United van eind oktober.

De Chelsea-manager wordt in de met 2-1 verloren wedstrijd grof taalgebruik richting de arbitrage verweten. Het was al de tweede keer in een maand dat de FA een onderzoek naar Mourinho startte.

Vanwege zijn straf mag Mourinho zich bij het eerstvolgende competitieduel van Chelsea, zaterdag op bezoek bij Stoke City, niet in het stadion begeven. De geldboete bedraagt omgerekend 55.000 euro.

Eerder kreeg Mourinho in oktober al een boete en een voorwaardelijke schorsing wegens "wangedrag met betrekking tot zijn uitspraken in de media" na het verloren thuisduel met Southampton.

Carneiro

In september werd er tevens een onderzoek ingesteld naar mogelijke seksistische uitlatingen van Mourinho jegens voormalig clubarts Eva Carneiro. Daarvoor werd hij niet bestraft, maar Carneiro heeft de Portugees nu alsnog aangeklaagd.

De clubarts werd eerder dit seizoen door Mourinho aan de kant gezet bij de club. De Britse zou tijdens een wedstrijd tegen Swansea City volgens de trainer te naïef zijn geweest door te snel het veld te betreden bij een blessure.

Mourinho moet nu voor de rechtbank verschijnen, tenzij hij en Carneiro eerder tot een oplossing komen. Carneiro klaagde eerder Chelsea al aan.

Slecht seizoen

Chelsea is bezig aan een slecht seizoen. In de Premier League verloren de Londenaren zaterdag in eigen huis nog met 3-1 van Liverpool. De club bezet na elf wedstrijden de vijftiende plaats.

In de Champions League moeten de Londenaren ook alle zeilen bijzetten om de volgende ronde te halen. Na drie wedstrijden staat Chelsea achter FC Porto en Dinamo Kiev derde in groep G.