Hoewel bondscoach Danny Blind niet tevreden is over Memphis Depay en hem passeerde voor de komende twee oefenduels van Oranje, blijft Louis van Gaal geloven in de aanvaller.

De oefenmeester haalde Memphis afgelopen zomer van PSV naar Manchester United en denkt dat de tijd van de jonge Nederlander nog wel gaat komen.

''Ik heb gezegd dat hij het grootste talent uit zijn leeftijdscategorie is, maar hij is pas 21 jaar en je kunt geen constant niveau van hem verwachten", sprak Van Gaal maandag.

"Hij is op een punt in zijn carrière waarin hij zich moet aanpassen aan veel dingen. Ik ben ervan overtuigd dat hij terugkomt en misschien nog wel sterker dan voorheen, maar we moeten hem tijd gunnen."

Memphis past volgens Blind in de toekomst van Oranje, maar hij moet volgens de bondscoach beter leren om in een team te functioneren. De voormalig PSV'er werd afgelopen maand bij United drie wedstrijden op rij gepasseerd door Van Gaal.

Blessure

Vanwege een lichte blessure kwam Memphis zaterdag in het uitduel met Crystal Palace (0-0) niet in actie en zal hij ook ontbreken in het Champions League-duel van dinsdag met CSKA Moskou.

Van Gaal kan naast Memphis ook nog niet beschikken over de al langer geblesseerden Antonio Valencia en Luke Shaw. Daar tegenover staat de rentree van Phil Jones, die weer fit is.

Met vier punten bezet Van Gaal met United de tweede plaats in groep B. VfL Wolfsburg leidt met zes punten. CSKA Moskou staat met vier punten derde en PSV is laatste in de groep met drie punten.

Video: Een deel van de persconferentie met Van Gaal