De Deense Bondscoach Morten Olsen heeft Ajax-aanvaller Viktor Fischer geselecteerd voor de play-offwedstrijden tegen Zweden om een ticket voor het EK 2016 in Frankrijk. 

De 21-jarige Fischer, die zeven interlands achter zijn naam heeft staan, is de enige eredivisiespeler in het 23-koppige keurkorps. Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), Michael Krohn-Dehli (Sevilla) en Jakob Poulsen (FC Midtjylland) hebben wel een verleden in Nederland.

Denemarken slaagde er in de afgelopen drie EK-kwalificatiewedstrijden niet in te scoren en eindigde als derde in groep I achter Portugal en Albanië, dat debuteert op een EK.

Zweden werd derde in groep E achter Oostenrijk en Rusland. De eerste play-offwedstrijd tussen de twee Scandinavische landen is op 14 november in Stockholm. Drie dagen later wordt de strijd beslist in Kopenhagen.

"We zullen hard moeten werken om onszelf in scoringspositie te brengen en kansen te creëren en uiteraard moeten we ze beter benutten'', blikte Olsen maandag vooruit op een persconferentie.