Aanvoerder Davy Klaassen heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. Hij ligt nu tot medio 2019 vast in Amsterdam.

Dat meldt Ajax op haar website. De vorige verbintenis van de 22-jarige middenvelder liep tot de zomer van 2018.

De contractverlenging van Klaassen komt niet als een verrassing. Hij zei vorige maand al akkoord te zijn met Ajax over een opwaardering van zijn verbintenis.

De Oranje-international gaf destijds aan het gevoel te hebben 'nog lang niet' klaar te zijn voor een nieuwe stap en onderstreept die woorden maandag.

"Een heel mooi moment om weer bij te tekenen. Ik ben er heel erg blij mee. Ik heb geen moment getwijfeld toen de contractverlenging me werd aangeboden. Ajax is echt mijn club. Ik speel hier al zo lang en ik heb nog niet het idee dat ik weg wil. Een hele logische stap voor mij dus."

Erkenning

Trainer Frank de Boer is eveneens content met het nieuwe contract voor Klaassen. "Het is natuurlijk heel mooi dat jongens zoals Davy deze erkenning krijgen. Ik denk dat iedere coach Davy graag in zijn selectie heeft."

Klaassen maakte op 22 november 2011 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax in het Champions League-duel met Olympique Lyon. Hij speelde tot dusver 108 officiële duels en scoorde daarin 25 keer.