Ronald Koeman was zondag gematigd positief over het spel van Southampton in de gewonnen thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth (2-0).

"In de eerste 45 minuten speelden we ons beste voetbal van het seizoen", begint de Nederlandse manager na afloop tegenover de BBC. "Goed spel en geweldige goals."

Southampton liet in het eigen St. Mary's Stadium vervolgens echter zien dat het slechts in één opzicht geleerd heeft van de remise tegen Leicester City van twee weken geleden, toen Koeman zijn ploeg een 2-0 voorsprong weg zag geven.

"We verdedigden nu beter. De tegenstander speelt altijd in op de situatie en daar moet je dan goed mee omgaan. We leden te veel balverlies en verloren de controle over het duel. Daar moeten we beter mee omgaan."

"Elke Premier League-wedstrijd is moeilijk, zelfs als je 2-0 voor staat. Je moet goed verdedigen, de controle houden en elk duel winnen", doceert de 52-jarige coach. "Maar toch vond ik het een erg goed optreden."

Les

Dat 'The Saints' het zichzelf na de hervatting toch nog moeilijk maakten tegen Bournemouth moet als een les gelden voor zijn spelers, meent Koeman. "We weten dat we fantastisch kunnen voetballen. Als we dat meenemen en van de tweede helft leren, eindigen we op een mooie positie."

Southampton bezet momenteel de zevende plaats in de Premier League, met zeventien punten uit elf wedstrijd.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Premier League