Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst was zondag teleurgesteld nadat ADO Den Haag een einde maakte aan de zegereeks van zijn ploeg.

"Ik baal heel erg. We waren acht wedstrijden ongeslagen, dan is het heel zuur dat je hier op deze wijze verliest", vertelde Van Bronckhorst op de persconferentie na de 1-0 nederlaag in speelronde elf van de eredivisie.

Afgelopen woensdag won Feyenoord in de KNVB-beker nog met 1-0 van Ajax. Ook de vijf officiële duels daarvoor leverden een overwinning op voor de Rotterdammers.

"Na woensdag was deze wedstrijd heel belangrijk, maar dat heb ik niet teruggezien. Dat is voor mij onbegrijpelijk", meldde de oefenmeester.

"Ik heb geen Feyenoord gezien dat wilde winnen. Daarom hebben we deze nederlaag aan onszelf te wijten. Als je echt top bent, win je ook dit soort wedstrijden. We zijn dus nog niet top. Ik heb een Feyenoord gezien dat niet des Feyenoords speelde. Onbegrijpelijk. Ik ben geschrokken van mijn ploeg.''

Ondergrens

Van Bronckhorst dacht dat de ondergrens van zijn team hoger zou liggen. "Het ritme was te laag, duels werden niet gewonnen. Alleen doelman Kenneth Vermeer was goed, de rest speelde ondermaats. Dat heb ik ze ook verteld."

Volgende week speelt Feyenoord de Klassieker tegen Ajax in De Kuip. De Amsterdamse koploper verdedigt dan een voorsprong van drie punten.