Met zijn vijfde eigen doelpunt in zijn eredivisieloopbaan besliste Sven van Beek zondag de eredivisiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Feyenoord.

"Ik weet zelf ook niet hoe dat kon gebeuren. Eigenlijk slaat het helemaal nergens op'', aldus Van Beek na de 1-0 verliesbeurt in het Kyocera Stadion.

De verdediger wilde de bal in een vol strafschopgebied wegtrappen, maar raakte hem volledig verkeerd. De bal caramboleerde op curieuze wijze in de hoek langs doelman Kenneth Vermeer.

"We stonden met zes man daar. Dat ik de bal dan zo raak, mag natuurlijk nooit gebeuren", zegt Van Beek.

"Op dat moment kon ik wel door de grond zakken, maar ik wist dat ik verder moest. We probeerden er nog alles aan te doen om het weer om te draaien, maar dat is niet gelukt.''

Bekerzege

Volgens Van Beek nam Feyenoord de confrontatie met ADO Den Haag te licht op. De euforie over de bekerzege woensdag op Ajax speelde daarbij mogelijk een rol, bekende hij.

''Onbewust is dat misschien wel zo gegaan. Maar dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Als je iets moois wilt bereiken, moet je iedere wedstrijd honderd procent geven. En dat hebben we nu niet gedaan. Alles ging mis. De enige die een voldoende haalde, was onze keeper Kenneth Vermeer. Dat zegt genoeg denk ik.''

Kuijt

Dirk Kuijt vindt dat Feyenoord de nederlaag aan zichzelf te wijten heeft. "Het was gewoon niet goed genoeg. We kunnen er van alles bij halen, maar we verdienden niet te winnen", meldde de 35-jarige aanvoerder tegen FOX Sports.

"Buiten de eerste tien minuten zakte ADO in en wachtten ze op onze fouten. Dat wisten we echter. We hadden ons ertegen moeten wapenen door goed te voetballen", vervolgde Kuijt.

"Natuurlijk incasseerden we een lullige goal en kregen we daarna genoeg kansen. Maar dit hebben we over onszelf afgeroepen. Wil je iets betekenen in de competitie, dan zijn dit de belangrijkste duels in het seizoen."

"In de uitwedstrijden tegen SC Cambuur, sc Heerenveen en De Graafschap begrepen we deze boodschap, maar vandaag gaan we de bietenbrug op."