PSV-spits Luuk de Jong en trainer Phillip Cocu konden na het spectaculaire duel met De Graafschap in Doetinchem (6-3 winst) niet geloven dat PSV drie tegendoelpunten moest incasseren tegen de hekkensluiter.

De Eindhovenaren kwamen nog vroeg op voorsprong en stonden na een halfuur spelen met 3-0 voor, maar toch raakte de regerend landskampioen nog diep in de problemen. 

''Je mag De Graafschap niet zoveel ruimte geven", zei De Jong, die de hekkensluiter terug zag komen tot 3-3. "Toch lieten we het gebeuren. Ik kan er niet bij met mijn hoofd, ik heb er echt geen woorden voor."

Het was uiteindelijk De Jong zelf die de bevrijdende 4-3 maakte voor PSV, waardoor het verzet van De Graafschap gebroken was. Luciano Narsingh en Gaston Pereiro zorgden in de slotfase voor een nog ruimere zege. 

Cocu

Ook Cocu baalde flink van het feit dat PSV de zeker lijkende overwinning in de tweede helft nog bijna uit handen gaf. De coach vond dat zijn ploeg slecht uit de kleedkamer kwam door de tegengoal vlak voor rust.

"We hadden ons in de tweede helft puur moeten focussen op het spel en het voorkomen van meer tegendoelpunten. Maar meerdere spelers waren bezig met dingen waar ze niet mee bezig moeten zijn", aldus Cocu tegen FOX Sports.

"We wilden juist niet in het spel van De Graafschap mee gaan. In de eerste helft deden we dat geweldig, maar het contrast met de tweede helft was zo extreem. Dat mag ons gewoon niet overkomen."

Kwaliteit

Cocu had na afloop dan ook alleen complimenten over voor zijn aanvallers, die er uiteindelijk voor zorgden dat PSV toch de drie punten mee naar Eindhoven mocht nemen.

"In aanvallend opzicht hebben we gewoon veel kwaliteit, maar we moeten in staat zijn om de organisatie te bewaken. Dat heb ik na rust onvoldoende gezien. Als je dinsdag zo speelt tegen Wolfsburg, dan win je die wedstrijd niet."