Trainer Frank de Boer was zaterdagavond zeer tevreden over Ajax, dat in de Arena geen enkele moeite had met Roda JC (6-0).
 

''Dit is een compliment voor iedereen. We hebben ons goed hersteld van de nederlaag tegen Feyenoord'', aldus de coach van de Amsterdammers na afloop.

Ajax werd woensdag in de KNVB-beker uitgeschakeld door een eigen doelpunt van Joël Veltman in de blessuretijd. De Boer had na die zware wedstrijd niet verwacht dat zijn ploeg op volle kracht zou gaan spelen.

"Met alle respect voor Roda JC, maar het gevaar bestond dat we deze wedstrijd wel even op 80 procent gingen spelen. Dat hebben we niet gedaan. We hebben veel kansen afgedwongen en de tegenstander weinig ruimte gegund."

3-4-3

De Boer koos tegen de Limburgers voor een verrassende 3-4-3 opstelling, om zo het gemis van de geblesseerde linksback Mitchell Dijks op te vangen.

"Onze technische staf vond dat we aan drie verdedigers voldoende hadden en dat pakte goed uit. We hadden vaak een middenvelder vrij staan. Daar hebben we goed van geprofiteerd."

Eén van de belangrijke spelers zaterdagavond was Viktor Fischer. De Deen was twee keer trefzeker voor Ajax en speelde een rol in drie van de vier overige treffers van de koploper. 

''Het gaat steeds beter, maar Roda JC laat zich niet vergelijken met Fenerbahçe. Donderdag en ook zondag tegen Feyenoord zal het nog beter moeten", zei Fischer. 

Bazoer

De Boer hoopt tegen de Turken in ieder geval weer te kunnen beschikken over Riechedly Bazoer. De middenvelder miste het duel met Roda omdat hij tegen Feyenoord zijn linkerknie licht heeft beschadigd.

"Het is natuurlijk altijd afwachten hoe hij reageert op de training. Maar normaal gesproken is hij er weer bij. Dijks is minstens twee weken uitgeschakeld", aldus De Boer.