Voetbal

Dijkhuizen genoot van succesvol debuut als trainer NAC Breda

​Marinus Dijkhuizen kon zich vrijdag geen beter debuut wensen als trainer van NAC Breda.

De 43-jarige oefenmeester werd maandag aangesteld als opvolger van Robert Maaskant en won in zijn eerste wedstrijd met de Brabanders direct overtuigend bij FC Oss (6-1).

"Het was een mooie avond na een goede eerste week met elkaar", reageert Dijkhuizen op de clubsite. "De jongens hebben het goed doorgetrokken na vorige week en hebben het harde werken met doelpunten bekroond."

De voormalige coach van Brentford en Excelsior had nog wel het één en ander aan te merken op het spel, maar was al met al tevreden over zijn NAC. "Natuurlijk, het was nog niet helemaal perfect, maar ik heb genoten vanavond."

Bekijk de samenvatting van FC Oss-NAC Breda:

Ontslag

Door de ruime zege klom de club uit Breda naar de vijfde plaats in de Jupiler League. NAC degradeerde vorig seizoen uit de eredivisie en stond na het ontslag van Maaskant de laatste twee wedstrijden onder leiding van interim-trainer Eric Hellemons.

Dijkhuizen maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar Brentford, maar de 43-jarige manager werd al na acht competitiewedstrijden ontslagen bij de club uit het Engelse Championship.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie