Heracles heeft vrijdagavond opnieuw een zege geboekt in de eredivisie. De Almeloërs waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor Willem II.

Jaroslav Navratil en Ramon Zomer waren verantwoordelijk voor de doelpunten van Heracles. Erik Falkenburg zorgde in de tweede helft voor een spannende slotfase.

Heracles kwam door de overwinning op 24 punten uit elf wedstrijden te staan en passeerde PSV, dat zaterdag op bezoek gaat bij hekkensluiter De Graafschap, op de ranglijst.

De ploeg van trainer John Stegeman staat nu derde en heeft slechts één punt achterstand op Ajax en Feyenoord. Willem II bleef met slechts zeven punten op de zestiende plaats staan.

Koelbloedig

De Tilburgers waren niet eens minder dan Heracles, dat zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. De thuisploeg was voor het doel echter koelbloedig, terwijl Willem II vaak niet eens tot een geslaagde voorzet kwam.

De boomlange spits Adam Nemec werd bijvoorbeeld voor rust slechts één keer door de lucht bereikt. De Slowaak kopte toen echter te zwak in.

Op dat moment had Heracles er al twee in liggen. De openingstreffer viel al na twee minuten, toen Thomas Bruns een vrije trap razendsnel nam en Navratil daarmee één op één zette met doelman Kostas Lamprou. De Tsjech passeerde de Griek vervolgens in de korte hoek.

Bij de 2-0, na krap een half uur spelen, zat Lamprou helemaal mis. De kleine doelman was de bal bij een hoekschop volledig uit het oog verloren, waardoor verdediger Zomer met het hoofd eenvoudig de verre hoek kon vinden.

Opzetten

Na rust kwamen de Tilburgers nog aardig opzetten. Dat leidde in de 56e minuut tot de aansluitingstreffer. Falkenburg liet doelman Bram Castro met een kopbal kansloos. Echt grote kansen op de gelijkmaker kreeg Willem II echter niet.

Het was aan de overkant juist Heracles dat op 3-1 had moeten komen. De net ingevallen Brahim Darri liet na een uur met zijn eerste balcontact echter na om Lamprou voor de derde keer te passeren.

In het slot gingen beide ploegen nog wel op jacht naar een treffer, maar die bleef in beide gevallen uit. Daardoor blijft Willem II na elf duels nog altijd op maar één overwinning staan.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie