Ajax mist Dijks en Bazoer tegen Roda JC

Ajax-trainer Frank de Boer kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC geen beroep doen op Mitchell Dijks en Riechedly Bazoer.

Dijks heeft aan het bekerduel met Feyenoord van woensdag (1-0 verlies) een liesblessure overgehouden. Het is nog onbekend hoe lang de linksback uit de roulatie is.

"We moeten afwachten hoe lang het gaat duren", sprak De Boer vrijdag op de persconferentie. "Hij heeft er wel een hele wedstrijd mee gespeeld, want het gebeurde in de eerste minuut al. Ik weet nog niet hoe lang hij eruit is."

Volgens De Boer betekent de kwetsuur van Dijks dat Mike van der Hoorn wellicht opnieuw in de basis staat. "Hij is zeker een optie. Hij heeft het goed gedaan tegen Feyenoord."

Bazoer had na het duel van woensdag last van zijn knie. Vrijdag bleek uit een MRI-scan dat hij lichte schade heeft opgelopen aan zijn kniekapsel.

"We willen geen risico nemen", meldde De Boer al, die Davy Klaassen ziet terugkeren in zijn selectie. De aanvoerder had last van zijn hoofd na een botsing in het duel met Vitesse en miste de wedstrijd tegen Feyenoord.

Video: De Boer geniet van Sinkgraven in aanloop naar duel Roda JC

Sanogo

Volgens de oefenmeester van de Amsterdammers duurt het nog even voordat Yaya Sanogo weer inzetbaar is. De spits, die wordt gehuurd van Arsenal, is al enige weken uitgeschakeld met een blessure.

"Hij is vandaag pas weer bij de groep aangesloten. Hij is medisch fit, maar nog niet wedstrijdfit en zal eerst minuten moeten maken bij Jong Ajax."

De Boer vindt Roda een gevaarlijke tegenstander voor Ajax. "Ik denk dat ze op de counter zullen gaan loeren. Ze hebben snelle en fysiek sterke mensen voorin, dus we zullen ze geen ruimte moeten geven."

"Dit is een goede graadmeter voor ons. We hebben nu achtereenvolgens Fenerbahçe, Vitesse en Feyenoord gehad. Dan denkt men al snel dat Ajax dit varkentje wel even zal wassen, maar zo werkt het niet."

Ajax begint als koploper van de eredivisie aan de wedstrijd tegen de Limburgers. De Amsterdammers hebben na tien wedstrijden 25 punten. Roda bezet de tiende plaats met dertien punten.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie