Luis Figo vindt Gianni Infantino de meest geschikte kandidaat om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA.

Dat laat de oud-topvoetballer vrijdag weten in een verklaring.

Figo schoof zich begin dit jaar in de aanloop naar de vorige verkiezingen naar voren als kandidaat, maar trok zijn kandidatuur in de maand voor de stemming in om Blatter-uitdager prins Ali te steunen.

"Gianni Infantino kent het voetbal van binnen en buiten. Zijn ervaring, competentie, werklust en eerlijkheid maken hem de beste kandidaat", schrijft Figo over de huidige secretaris-generaal van de UEFA.

"Hij brengt een nieuwe stijl met zich mee. Gianni is iemand die open staat voor discussie en niet bezig is met politieke spelletjes en persoonlijke aanvallen."

Volgens Figo is de 45-jarige Infantino de exponent van een nieuwe generatie bestuurders. "Deze mensen willen de FIFA veranderen in een organisatie waar voetbal op de eerste plaats staat. Infantino heeft niet alleen ervaring met grote uitdagingen, hij kijkt ook naar de belangen van kleine bonden."

"Ik vraag iedereen in alle bescheidenheid om op 26 februari bij de verkiezingen op Infantino te stemmen. Hij zal het voetbal niet in de steek laten."

Platini

De andere kandidaten voor het FIFA-voorzitterschap zijn UEFA-voorzitter Michel Platini, Jérôme Champagne, prins Ali bin Al-Hussein, sjeik Salman bin Ibrahim Al-Khalifa, Musa Bility en Tokyo Sexwale.

Platini kan alleen deelnemen als zijn schorsing tegen die tijd is opgeheven. De ethische commissie van de FIFA onderzoekt een dubieuze betaling die de Fransman in 2011 ontving van Blatter en is in afwachting van de uitkomst al voor negentig dagen geschorst.