FC Groningen moet geschorste De Leeuw twee Europese duels missen

FC Groningen moet het in de komende twee Europa League-wedstrijden doen zonder Michael de Leeuw. De aanvaller is geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel met Slovan Liberec (1-1).

Dat melden de noordelingen vrijdag op de website van de club.

De Leeuw mist door de schorsing het thuisduel met Slovan Liberec op 5 november en de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille op 26 november.

FC Groningen kondigt aan de mogelijkheid te onderzoeken om in beroep te gaan. Mocht het tot een beroepszaak komen, dan mist De Leeuw alsnog in ieder geval het eerstvolgende duel met de Tsjechen.

Gezicht

In de laatste minuten van de wedstrijd in Tsjechië werd De Leeuw door abiter Christian Dingert van het veld gestuurd nadat hij in een duel met zijn schoen het gezicht van een tegenstander raakte.

Vervolgens zette Kevin Luckassen zijn ploeg Slovan Liberec op voorsprong. In de laatste seconden redde Danny Hoesen een punt voor FC Groningen door na zijn gemiste strafschop uit de rebound alsnog te scoren.

In groep F van de Europa League gaat Braga met negen punten uit drie duels aan de leiding. Slovan Liberec is tweede met vier punten. Marseille bezet plek drie met een punt minder en Groningen staat laatste met één punt.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie