Voetbal

Matchwinner Veerman baalt flink van rode kaart in blessuretijd

Henk Veerman was donderdag belangrijk voor Heerenveen in de bekerzege op Helmond Sport (1-0), maar werd in blessuretijd ook met rood van het veld gestuurd. De spits baalde daar flink van.

''Het is doodzonde. Ik had helemaal niet de intentie om een elleboogstoot te geven, ik wilde gewoon mijn lichaam erin zetten'', aldus Veerman na afloop bij FOX Sports

De 24-jarige aanvaller had kort voor dat incident al een akkefietje met Aleksandar Bjelica. Veerman wilde zich sterk maken om zich te voor te bereiden op een duel en dacht dat zijn tegenstander er ook in zou springen. 

Zuur

"Maar in plaats daarvan bukte hij. Ik sprong die bal tegemoet en maakte me breed, hij kwam een beetje onder me te zitten. Heel zuur dat de scheidsrechter daar een rode kaart in zag. Natuurlijk was het dom van mij, maar de scheidsrechter had dit makkelijk met geel kunnen afdoen."

Door die rode kaart dreigt Veerman zondag de Friese derby tegen SC Cambuur te missen. ''We zullen zien'', zei de spits, die een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal wacht.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie