El Ahmadi vindt dat Feyenoord moet uitstralen dat het een prijs wil

Karim El Ahmadi vindt dat Feyenoord iedere wedstrijd moet laten zien dat het dit seizoen een prijs wil pakken. De middenvelder is met de Rotterdammers gedeeld koploper met Ajax in de eredivisie en plaatste zich ten koste van de Amsterdammers voor de achtste finales van de KNVB-beker.

"We streven naar iets tastbaars dit seizoen. Dat moeten we ook uitstralen", aldus El Ahmadi tegen NU.nl.

De 19-voudig Marokkaans international beseft ook dat het verwachtingspatroon alleen maar hoger zal worden nadat woensdagavond de Klassieker met 1-0 gewonnen werd in De Kuip.

"We moeten er daarom voor waken dat we niet allerlei rare uitspraken gaan doen, maar we kunnen niet ontkennen dat we zeker in de breedte goed genoeg zijn om voor het kampioenschap te gaan. Die instelling moet er elke wedstrijd zijn."

Voor de 30-jarige El Ahmadi zou het winnen van de KNVB-beker ook al een mooie prijs zijn. "Het belangrijkste is dat we iets pakken, competitie of beker. Je ziet aan FC Groningen dat de KNVB-beker ook een belangrijke prijs is, zij spelen nu in de groepsfase van de Europa League."

"Bovendien zijn in het bekertoernooi inmiddels al aardig wat topclubs gesneuveld. Met een paar keer gelukkig loten kunnen we nu snel doorstoten."

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Ajax:

Vechtwedstrijd

Door de zege op Ajax was Feyenoord zelf verantwoordelijk voor de uitschakeling een van de andere favorieten voor de eindzege in het bekertoernooi. Voor El Ahmadi was het bovendien extra mooi omdat het pas zijn eerste overwinning was op Ajax in elf Klassiekers.

"De club en de supporters snakten hier echt naar. En ik eerlijk gezegd ook. Vooraf had ik het er al met mijn teamgenoten over dat ik eindelijk eens wilde winnen van Ajax", aldus El Ahmadi, die sinds medio 2014 voor Feyenoord speelt, nadat hij tussen 2008 en 2012 ook al voor de Rotterdammers uitkwam.

"Feyenoord won in die jaren wel een Klassieker, maar toen was ik op de Afrika Cup. Nu stond ik gelukkig wel op het veld en werd het een prachtige avond."

"In de eerste helft was Ajax weliswaar sterker, maar in de tweede helft hadden wij de overhand. We gingen toen wel de duels aan. Het werd een vechtwedstrijd. Zo moeten wij ook spelen, want we zijn fysiek sterk. En dat dat pas in de laatste seconde beloond werd, maakte het extra mooi. Het was een grote bonk van vreugde."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie