Voetbal

Kozakken Boys moet vrezen voor uitsluiting in KNVB-beker

Topklasser Kozakken Boys plaatste zich woensdagavond ten koste van HBS voor de achtste finales van de KNVB-beker, maar de club uit Werkendam moet vrezen voor uitsluiting na het mogelijk opstellen van een niet speelgerechtigde speler.

Madjer Lukoki viel in bij Kozakken Boys, maar hij stond tot de rust niet op het wedstrijdformulier. De KNVB is een vooronderzoek gestart na een klacht van HBS, zo meldt de bond donderdag in een persbericht.

De aanklager zal onderzoeken "of Kozakken Boys de reglementen op een correcte wijze naleefde of dat de club verwijtbaar foutief handelde".

Uitsluiting is een van de mogelijk straffen. "Als er een speler heeft meegedaan die niet speelgerechtigd was, dan is de consequentie dat het team uit de beker wordt gezet. We zoeken nu uit of daarvan sprake is", zegt een woordvoerder van de voetbalbond tegen de NOS.

De KNVB hoopte eerst voor de loting van donderdagavond uitsluitsel te kunnen geven, maar de clubs hebben nu tot maandag 12.00 uur om te reageren. Kozakken Boys zal gewoon in een koker zitten bij de loting.

Bekijk de samenvatting van HBS-Kozakken Boys:

Foutje

Assistent-trainer Ton Cornelisse geeft tegen Omroep Brabant toe dat er een "foutje" is gemaakt.

"Dat is in de rust gecorrigeerd, de vierde official zei ook dat het zo goed was. Bovendien was de wissel in de elfde minuut en die heeft hij zelf goedgekeurd. Op basis waarvan heeft hij Lukoki dan het veld ingelaten? Daar ben ik benieuwd naar."

"Lukoki had zijn spelerspas bij zich en is ook speelgerechtigd. Ik verwacht hooguit een geldboete, anders halen wij de onderste steen boven."

Wetzel

HBS-coach André Wetzel laat in gesprek met Omroep West weten dat hij het een "vreemde zaak" vindt. "Als ik geconfronteerd word met een wissel die niet op het formulier staat, dan kan ik me daar niet op voorbereiden als trainer."

"Ik had tegen mijn spelers gezegd dat Kozakken Boys met twee spitsen zou spelen en zou blíjven spelen, omdat ze geen andere aanvaller op de bank hadden zitten. En plots staat Lukoki ineens voor mijn neus en gaan ze wél met drie spitsen spelen. Dat vind ik niet kunnen."

"Wij willen weten hoe dit zit. Maar goed, het is niet aan trainers om hierover te oordelen, maar aan de officials."

Kozakken Boys won met 2-1 op Sportpark Daal en door doelpunten van Leon Bot en Sherwin Grot in de eerste helft.

Bekijk alle samenvattingen van de KNVB-beker

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie