Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer hoopt niet dat hij rust moet nemen nadat hij woensdagavond een pijnlijke knie overhield aan de met 1-0 verloren Klassieker tegen Feyenoord. 

"Ik werd bijna uit de wedstrijd getrapt door Tonny Vilhena. Hij kwam vol in met twee benen en mijn knie bleef vastzitten", zei Bazoer na het KNVB-bekerduel in De Kuip tegen NU.nl.

De 19-jarige Bazoer twijfelde na die overtreding van Vilhena in de eerste helft even of hij verder moest spelen. "Ik had steeds oogcontact met de dokter. Het was fiftyfifty. Ik probeerde het eruit te lopen en dat lukte een beetje. Als je warm bent voel je het niet zo, maar nu heb ik wel een pijnlijke knie."

"Op het moment zelf hoorde ik zelfs krak. Het is nu afwachten of het ernstig is. Ik hoop in ieder geval niet dat ik rust nodig heb, want er komen belangrijke wedstrijden aan tegen Roda JC, Fenerbahçe en nog een keer tegen Feyenoord. Dan moet ik er weer staan."

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Ajax:

Samenvatting Feyenoord-Ajax
Samenvatting Feyenoord-Ajax

Knietje

Bazoer neemt het Vilhena echter niet kwalijk dat hij mogelijk een blessure overhoudt aan zijn eerste Klassieker op Rotterdamse bodem. "Zo’n overtreding gebeurt in het heetst van de strijd, hij wilde alleen de bal veroveren."

Toch stonden de twee middenvelders, die meer harde duels uitvochten, in het veld even met de hoofden tegenover elkaar.

"Toen ik ook nog een knietje van hem in mijn rug kreeg, zei ik: doe eens even rustig. We keken elkaar boos aan, maar daarna waren we al snel weer vrienden. Ik ken Tonny ook van Jong Oranje. Het is een goede jongen."

Revanche

Zondag 8 november staat Bazoer mogelijk weer tegenover Vilhena. De Amsterdammers gaan dan voor de competitie op bezoek in De Kuip en als het aan Bazoer ligt, neemt Ajax dan revanche.

"Ze winnen nu door een mazzelgoal in de laatste minuut en zijn blij. Voor ons is dat ongelooflijk balen, maar we zullen het nog wel zien over anderhalve week."

"We hadden Feyenoord nu al pijn kunnen doen. In de eerste helft waren we dominant en aan het begin van de tweede helft ook. Zelfs daarna hadden we het nog af kunnen maken uit een counter, maar de goal viel dus aan de andere kant. Ongelooflijk. Een onnodige nederlaag."