Voetbal

Spaanse rechtszaak naar transfer Neymar gaat door

Het Spaanse hooggerechtshof heeft woensdag bepaald dat de rechtszaak naar de transfer van Neymar van Santos naar FC Barcelona doorgang mag vinden.

Het kamp van de aanvaller had gevraagd om de klacht van de Braziliaanse investeringsmaatschappij DIS niet te behandelen, maar de rechtbank in Madrid ging niet mee in dat beroep.

DIS meent dat het financiële schade heeft geleden en klaagde daarom Neymar, diens vader, FC Barcelona, de huidige preses Josep Bartomeu en ex-voorzitter Sandro Rosell aan. Die laatste official stapte op bij de Catalanen door deze affaire.

De zaak draait om de transfer van de 23-jarige aanvoerder van de 'Seleçao' naar Camp Nou twee jaar geleden. Officieel ontving Santos 17,1 miljoen euro voor de sterspeler, maar onderzoek in Spanje wees later uit dat Barcelona ruim 83 miljoen euro had uitgegeven aan de transactie.

DIS had recht op 40 procent van de transfersom en vindt dat het nu veel te weinig geld heeft ontvangen.

FIFA

De FIFA maakte twee weken geleden al bekend dat het op verzoek van Santos een onderzoek is gestart naar de transfer van Neymar naar FC Barcelona. De Braziliaanse club wil dat de aanvaller voor een half jaar wordt geschorst.

Neymar moet bovendien vrezen voor problemen met de belastingdienst uit zijn vaderland.

De Braziliaanse autoriteiten lieten eind september de rekeningen van de 67-voudig international blokkeren. Volgens media in Brazilië krijgt de staat nog 13,6 miljoen euro van de aanvaller van Neymar.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie