Joël Veltman baalt ervan dat hij de Klassieker in de KNVB-beker tegen Feyenoord besliste door een eigen doelpunt. De verdediger van Ajax passeerde in de vijfde minuut van de blessuretijd zijn eigen doelman Jasper Cillessen (1-0).

"Het was vrouwen en kinderen eerst. En toen kreeg ik de bal op mijn hak en rolde die erin", keek Veltman na afloop terug in De Kuip.

"Ik hoor mensen nu zeggen dat het een overtreding was van Dirk Kuijt, maar eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik moet het zelf nog even terugzien."

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Ajax:

Samenvatting Feyenoord-Ajax
Samenvatting Feyenoord-Ajax

Aan de eigen goal van Veltman ging een vrije trap van Karim El Ahmadi vooraf. De middenvelder pompte de bal de zestien meter binnen. "Op zo’n moment moet ik er gewoon staan en een goal voorkomen", vervolgde de verdediger van de Amsterdammers.

"Al was het al onnodig dat we zo diep in blessuretijd op een gevaarlijke plek een vrije trap weggaven. Om dat soort details gaat het in een topwedstrijd."

Baas

De 23-jarige Veltman, die bij afwezigheid van de geblesseerde Davy Klaassen de aanvoerdersband droeg, baalde ervan dat Ajax de wedstrijd niet eerder zelf had beslist.

"De eerste helft waren we de baas in De Kuip. We vonden steeds de vrije man en zetten goed druk. In de tweede helft begonnen we ook nog wel aardig, maar daarna werd Feyenoord sterker."

Toch keek Veltman niet bevreesd naar een eventuele verlenging. "Ik had het idee dat Feyenoord een beetje vermoeid was, dus een verlenging was denk ik in ons voordeel geweest, Ik had het in ieder geval niet verkeerd gevonden."

"In de laatste minuten hoopte ik ook nog dat we het via een counter zouden beslissen, maar toen viel de goal helaas alsnog aan de andere kant."