Voetbal

Utrecht schakelt bekerhouder Groningen uit, Excelsior '31 verrast

Bekerhouder FC Groningen is woensdagavond in de derde ronde na verlenging uitgeschakeld door FC Utrecht. Hoofdklasser Excelsior '31 zorgde voor een verrassing door van eredivisionist Excelsior te winnen, terwijl Roda JC na strafschoppen ontsnapte aan een nederlaag bij FC Lienden.

Het spektakelstuk tussen FC Utrecht en FC Groningen kondigde zich al in de eerste minuut aan, toen Bart Ramselaar de thuisploeg in Stadion Galgenwaard al op voorsprong zette.

Michael de Leeuw maakte nog voor rust gelijk namens Groningen en Bryan Linssen zette de ploeg van Erwin van de Looi zelfs op voorsprong. Tien minuten voor tijd had Utrecht weer de leiding (3-2) na treffers van Mark Diemers en Yassin Ayoub, waarna Jesper Drost een verlenging forceerde.

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht-FC Groningen:

Na zeven van de extra dertig minuten besliste Nacer Barazite het duel. Kristoffer Petersen maakte drie minuten later aan alle onzekerheid een einde: 5-3.

FC Groningen veroverde vorig seizoen de eerste beker uit de clubhistorie door in de finale met 2-0 te winnen van PEC Zwolle.

Excelsior '31-Excelsior

Excelsior kwam op Sportpark De Koerbelt al snel met 2-0 voor, maar verloor uiteindelijk met 4-3 van Excelsior '31. Invaller Hakim Ezafzafi was vlak voor tijd de matchwinner.

De Rotterdammers leken door goals van Tom van Weert in de zevende en de tiende minuut op een makkelijke avond af te stevenen, maar de thuisploeg uit Rijssen kwam nog binnen het halfuur op gelijke hoogte.

Bekijk de samenvatting van Excelsior '31-Excelsior:

Eerst verkleinde Cem Kose de marge naar één en vijf minuten later tekende Patrick Gerritsen (ex-FC Twente en -Go Ahead Eagles) voor de 2-2 namens de nummer drie van de Hoofdklasse C zaterdag.

Gerritsen maakte het na een uur nog mooier voor de amateurs van coach Rob Snijders door zijn ploeg op voorsprong te zetten. De derde treffer van de avond van Van Weert zorgde al snel weer voor 3-3, maar Ezafzafi bezorgde Excelsior '31 in de 89e minuut toch de zege.

Lienden-Roda JC

Roda JC had het ook heel lastig met FC Lienden. De nummer zeven van de Topklasse zondag kwam op het eigen Sportpark de Abdijhof zelfs op voorsprong in de 81e minuut door een treffer van Leon Broekhof. Tom van Hyfte maakte vier minuten toch nog gelijk (1-1).

In de noodzakelijke verlenging werd er niet gescoord, waardoor penalty's de beslissing moesten brengen. Guillano Grot kon de serie na een misser van Daniel de Silva op 4-4 beslissen, maar hij vond Benjamin van Leer op zijn weg.

De keeper van Roda werd vlak daarna de held van de avond door ook de strafschop van Christiaan van Hussen te stoppen.

Bekijk de samenvatting van FC Lienden-Roda JC:

HBS-Kozakken Boys

Kozakken Boys bereikte eerder op de avond al de laatste zestien van de KNVB-beker. De nummer twee van de Topklasse zaterdag won op bezoek bij zondagtopklasser HBS met 2-1.

Alle goals vielen voor rust op Sportpark Daal en Bergselaan in Den Haag. Tjeerd Westdijk zette HBS al in de vijfde minuut op voorsprong, maar doelpunten van Leon Bot en Sherwin Grot brachten Kozakken Boys uit Werkendam de zege.

Bekijk de HBS-Kozakken Boys:

Bekijk de uitslagen in de KNVB-beker

Tip de redactie