Voetbal

Nakhid tekent beroep aan tegen uitsluiting FIFA-verkiezing

Oud-voetballer David Nakhid heeft beroep aangetekend tegen het besluit van de FIFA dat hij is uitgesloten van de verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond.

"Wat er gebeurd is, is slecht voor de FIFA", zegt de 51-jarige Nakhid woensdag tegen het Franse persbureau AFP. "We hebben beroep aangetekend. Het gaat om vuile campagnetrucs."

De FIFA maakte eerder op de dag de lijst van zeven kandidaatvoorzitters bekend en de voormalig aanvoerder van het elftal van Trinidad en Tobago stond niet op de lijst.

De reden voor de uitsluiting van Nakhid was dat hij slechts vier in plaats van de vereiste vijf geldige steunbrieven kon overleggen. Eén nationale bond bleek al een andere kandidaat te steunen.

Volgens Nakhid ging het om de bond van de Amerikaanse Maagdeneilanden. "Deze 'dubbele nominatie' werd pas een paar uur voor de deadline ingeleverd. Wij zijn daar nooit van op de hoogte gebracht."

De oud-speler van onder andere Waregem en de Grashopppers zegt niet te weten welke andere kandidaat ook gesteund is door de Amerikaanse Maagdeneilanden. "Maar het is een gemene streek. Het is bovendien niet logisch dat ons bid is afgewezen, want wij hebben onze dossiers als eerste ingeleverd."

Platini

UEFA-voorzitter Michel Platini, secretaris-generaal Gianni Infantino van de UEFA, Jérôme Champagne, prins Ali bin Al-Hussein, sjeik Salman bin Ibrahim Al-Khalifa, Musa Bility en Tokyo Sexwale zullen wel worden beoordeeld door de FIFA.

Om daadwerkelijk deel te kunnen nemen aan de verkiezingen moeten de kandidaten tevens aantonen over bestuurlijke ervaring te beschikken en dienen ze van onbesproken gedrag te zijn.

De verkiezingen vinden plaats op 26 februari 2016 tijdens een buitengewoon FIFA-congres in Zürich.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie