Voetbal

De Haan waarschuwt Heerenveen-spelers voor onderschatting Helmond

Trainer Foppe de Haan eist donderdag een zege van sc Heerenveen bij zijn rentree in het Abe Lenstra Stadion in het bekerduel met eerstedivisionist Helmond Sport.

Hij waarschuwt zijn spelers wel dat het niet makkelijk gaat worden."Spelers denken soms van’ dat lossen we wel even op’, maar in de beker heb je altijd verrassingen. Bovendien heeft Helmond geen slechte ploeg. Ze winnen met 1-4 bij Eindhoven en hebben allemaal jongens die een goede voetbalopleiding hebben genoten", stelt hij op de clubsite.

De 72-jarige clubicoon heeft de ploeg van trainer Jan van Dijk uitgebreid bestudeerd. “Ik weet een hoop, misschien wel te veel. Met een aantal zaken moet je rekening houden, maar uiteindelijk moet je uitgaan van eigen kracht.”

De Haan houdt vast aan dezelfde elf namen die afgelopen weekend 2-2 speelden in Tilburg tegen Willem II.

"Ik houd van stabiliteit. Deze jongens gun ik de kans en laat ik staan, of ze moeten het niet goed doen, dan krijgen anderen de kans. Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar alles is bekend, dus waarom zou ik geheimzinnig doen", aldus de trainer.

Finale

De Haan, die in zijn vorige periode als trainer van Heerenveen twee keer de bekerfinale bereikte, hecht veel belang aan het bekertoernooi. "Met een goede loting, kijk naar PEC vorig jaar, kun je ver komen. Een finale is fantastisch en dat heb ik ze ook voorgehouden. Het blijft wel een gevaarlijke wedstrijd. Helmond is niet slecht, 

De Fries hoopt dat zijn ploeg donderdag vooral verdedigend scherper zal zijn dan tegen Willem II. "Vooral de tweede was verschrikkelijk. Die ontstond uit een eigen ingooi en vervolgens stond ook nog iedereen te slapen."

De Haan werd vorige week aangesteld bij Heerenveen als interim-trainer na het opstappen van Dwight Lodeweges. Tussen 1985 en 1988 en 1992 en 2004 zwaaide De Haan ook al de scepter in het Abe Lenstra Stadion.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie