Voetbal

FIFA beoordeelt zeven kandidaturen voor voorzitterschap

De FIFA heeft woensdag gemeld dat zeven kandidaturen voor het voorzitterschap worden beoordeeld.

UEFA-voorzitter Michel Platini, secretaris-generaal Gianni Infantino van de UEFA, Jérôme Champagne, prins Ali bin Al-Hussein, sjeik Salman bin Ibrahim Al-Khalifa, Musa Bility en Tokyo Sexwale strijden om de opvolging van Sepp Blatter.

Oud-profvoetballer David Nakhid uit Trinidad en Tobago kondigde ook zijn kandidatuur aan, maar hij heeft niet voldaan aan de eisen van de verkiezingscommissie.

Gegadigden voor het FIFA-voorzitterschap moesten uiterlijk in de nacht van maandag op dinsdag hun kandidatuur indienen met onder meer minimaal vijf steunbrieven van nationale bonden.

Om daadwerkelijk deel te kunnen nemen aan de verkiezingen moeten de kandidaten tevens aantonen over bestuurlijke ervaring te beschikken en dienen ze van onbesproken gedrag te zijn.

Door de kandidatuur van Nakhid zou een streep zijn gezet omdat de oud-prof slechts vier geldige steunbrieven kon overleggen. Eén nationale bond bleek al een andere kandidaat te steunen, zo meldt The Daily Telegraph.

Schorsing

De verkiezingscommissie maakt duidelijk dat Platini niet deel kan nemen aan de verkiezingen als zijn schorsing niet tijdig wordt opgeheven.

De UEFA-preses zit een voorlopige schorsing van negentig dagen uit omdat hij een dubieuze betaling van Blatter ontving.

De verkiezingen vinden plaats op 26 februari 2016 tijdens een buitengewoon FIFA-congres in Zürich.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie