Trainer José Mourinho van Chelsea denkt dat de crisis bij de club niet wordt veroorzaakt door een gebrek aan inzet bij zijn spelers.

'The Blues' werden dinsdag door Stoke City uitgeschakeld in de League Cup. 

"Ze hebben de critici dom laten lijken in deze wedstrijd. Het is heel treurig dat sommigen denken dat de spelers niet alles geven", aldus de 52-jarige Portugees na afloop.

Chelsea verloor met 5-4 in de penaltyserie van Stoke City, nadat Loïc Remy in de blessuretijd voor de 1-1 had gezorgd. De trainer verweet Eden Hazard niet dat hij de beslissende strafschop miste.

"Ik kan mij een aantal strafschoppenseries herinneren en steeds miste een van mijn sterspelers: Arjen Robben, Cristiano Ronaldo, Kaká en nu onze beste penaltynemer.”

Mourinho staat zwaar onder druk bij de club uit Londen na een dramatische start van het seizoen. De kampioen van vorig seizoen staat vijftiende in de Premier League en verloor al vijf van de tien competitiewedstrijden.

Geen respect

De Portugese trainer hangt opnieuw een schorsing boven het hoofd nadat hij zaterdag van het veld werd gestuurd in het met 2-1 verloren duel met West Ham United. Mourinho, die eerder dit seizoen ook al geschorst werd, wil niets weten van een verband tussen zijn gedrag en de prestaties van zijn spelers.

"Mensen die dat beweren hebben geen respect voor dit team. Het zou voor mij een fantastische situatie zijn als ik zou weten dat de spelers tegen mij zijn. Dan zou ik namelijk weten wat de reden was voor deze slechte resultaten", stelt Mourinho.

De Portugees ergert zich aan de critici op televisie en in de kranten. "Een paar maanden geleden won ik een paar wedstrijden en werd ik kampioen. Iedereen zei dat sommige dingen belangrijker waren dan resultaten. Nu zegt iedereen dat resultaten het belangrijkste zijn. Dat is een vreemde tegenstelling."

Video: Mourinho hekelt critici