Blamage Arsenal in League Cup, Chelsea uitgeschakeld na penalty's

Arsenal heeft zich dinsdag geblameerd in het toernooi om de League Cup. De Londenaren moesten met 3-0 buigen voor Championship-club Sheffield Wednesday. Het geplaagde Chelsea werd na strafschoppen uitgeschakeld door Stoke City.

Ross Wallace, Lucas João en Sam Hutchinson velden het vonnis over de 'Gunners' van manager Arsène Wenger.

Bij de Engelse eerstedivisionist had Glenn Loovens een basisplaats. De tweevoudig international van Oranje droeg bovendien de aanvoerdersband bij 'The Owls'.

Wenger moest op Hillsborough in de eerste twintig minuten al twee flinke teleurstellingen verwerken. De Fransman zag eerst Alex Oxlade-Chamberlain uitvallen, maar ook diens vervanger Theo Walcott moest geblesseerd naar de kant.

Chelsea

Manager José Mourinho kon niet voor een ommekeer zorgen bij Chelsea. 'The Blues' sleepten er op de valreep nog een verlenging uit, maar moesten na strafschoppen buigen voor Stoke City.

De Londenaren presteren dit seizoen ronduit teleurstellend op alle fronten en hoopten daar verandering in te brengen in het tweede Engelse bekertoernooi, maar waren dinsdag niet opgewassen tegen 'The Potters' met Ibrahim Afellay.

Chelsea keek veertig minuten lang tegen een achterstand aan door een goal van Jonathan Walters, maar in de blessuretijd sleepte Loïc Remy er nog een verlenging uit voor de regerend landskampioen.

Omdat in de extra tijd niet meer gescoord werd, moest de beslissing vallen vanaf de strafschopstip. De vijfde en laatste penalty van Eden Hazard werd vervolgens gestopt door Stoke-doelman Jack Butland: 5-4.

Chelsea bezet momenteel de vijftiende plek in de Premier League en staat derde in groep G van de Champions League, waardoor de positie van Mourinho steeds meer onder druk komt te staan.

Everton

Everton had een strafschoppenserie nodig tegen Norwich City nadat er na 120 minuten spelen 1-1 op het scorebord stond in Liverpool. Vanaf elf meter waren 'The Toffees' net iets beter: 4-3.

Hull City was vanaf de penaltystip beter dan Leicester City: 5-4. Na 120 minuten hadden beide ploegen één keer gescoord in het KC Stadium van Hull.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie