Voetbal

Oefenwedstrijd Oranjevrouwen gestaakt na uitvallen veldverlichting

De oefeninterland van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam in en tegen Polen is dinsdag na de eerste helft noodgedwongen gestaakt. Door een stroomstoring viel tijdens de rust in Jelenia Góra een deel van de veldverlichting uit.

Een volledige reparatie bleek niet mogelijk. Na ongeveer drie kwartier wachten, brak de arbitrage het duel definitief af.

De stand was bij de rust 1-0 voor de thuisploeg. Polen kwam in de twintigste minuut op voorsprong door aanvalster Ewa Pajor, die in eerste instantie nog stuitte op keepster Angela Christ, maar daarna toch tot scoren kwam.

Voor de nieuwe bondscoach Arjan van der Laan was het zijn tweede interland met de voetbalsters. Hij debuteerde afgelopen vrijdag met een overwinning tegen Frankrijk in Parijs (2-1).

Van der Laan is met Oranje in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi, dat begin maart in Nederland plaatsvindt.

'Onbevredigend gevoel'

"Dit geeft een heel onbevredigend gevoel", liet de bondscoach teleurgesteld weten. "We speelden de eerste helft niet goed, waren slordig aan de bal en gingen niet secuur om met de kansen."

"Dus is er veel ruimte voor verbetering en dan hoop je dat het elftal zich in de tweede helft herstelt. Maar nu moesten we lang wachten en werd het duel gestaakt. Heel jammer dat deze wedstrijd zo eindigt."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie