Voetbal

NEC dreigt te verhuizen naar nieuw stadion door conflict met gemeente

NEC overweegt te verhuizen naar een nieuw stadion als het niet snel tot een oplossing komt met de gemeente Nijmegen. Beide partijen steggelen al jaren over modernisering van De Goffert, het huidige onderkomen van de club.

Het stadion is eigendom van de gemeente, dat jaarlijks ruim 700.000 euro aan huur verlangt van NEC. De club moet bovendien de onderhoudskosten betalen.

NEC wil dat de verouderde Goffert wordt verbouwd en uitgebreid, om zelf te kunnen doorgroeien. Een andere optie is het stadion terugkopen van de gemeente, zegt algemeen directeur Bart van Ingen dinsdag.

NEC wil voor het einde van dit kalenderjaar tot een gezamenlijk standpunt met de gemeente komen. Lukt dan niet, dan is verhuizing naar een nieuw te bouwen stadion op een industrieterrein aan de rand van de stad ook een mogelijkheid.

Van een vertrek uit Nijmegen, zoals ook werd gesuggereerd, is volgens Van Ingen geen sprake. ''Ik kom zelf uit Nijmegen, ben geboren in deze stad. Verhuizen naar een andere stad kan niet'', benadrukt Van Ingen.

Hij erkent wel dat de tijd begint te dringen. Al acht jaar zoekt de club naar een oplossing voor de situatie in De Goffert. ''NEC wil bij voorkeur in een gerenoveerde Goffert blijven, maar plan-B is naar een andere plek in de stad gaan. Voor 1 januari hopen we met de gemeente tot een gezamenlijke beslissing te komen.''

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie