Ajax-trainer Frank de Boer heeft Arek Milik en Anwar El Ghazi opgenomen in de wedstrijdselectie voor het bekerduel van woensdag met Feyenoord.

Milik is hersteld van een buikspierblessure. El Ghazi was enkele dagen ziek, maar is weer fit genoeg om woensdag in actie te komen in De Kuip.

De Boer heeft Jaïro Riedewald niet opgenomen in de wedstrijdselectie. De verdediger krijgt rust. Aanvoerder Davy Klaassen kan niet spelen vanwege een hoofdblessure die hij opliep in het duel met Vitesse. Yaya Sanogo ontbreekt eveneens.

Thulani Serero is weer fit na zijn bovenbeenblessure en keert terug in de wedstrijdselectie.

Schwung

De Boer geeft normaal gesproken veel basisspelers rust in het bekertoernooi, waardoor de reserves een kans krijgen. Voor de topper in de uitverkochte Kuip tegen aartsrivaal Feyenoord stapt hij daarvan af.

Volgens de trainer van Ajax is er geen uitgesproken favoriet voor het duel in De Kuip. "Feyenoord zit in een goede schwung en heeft het thuisvoordeel. Het veldspel ziet er goed uit bij ze en ze kunnen een tegenstander ook met lange ballen pijn doen."

"Maar ik denk dat wij Feyenoord ook heel erg pijn kunnen doen. Als wij zo goed staan als tegen Vitesse heb ik er veel vertrouwen in", aldus De Boer. "Ik kijk wel wie ik het beste kan gebruiken", zei de trainer na de winst op de Arnhemmers.

Heitinga

John Heitinga behoort ook tot de selectie. De verdediger, na omzwervingen door Europa terug in Amsterdam, speelde tien keer eerder een Klassieker en verloor er niet één.

Met Heitinga in de ploeg won Ajax zeven keer van Feyenoord, drie duels eindigden in een gelijkspel. De oud-international krijgt dit seizoen van De Boer echter amper speeltijd.

Inzet van de Klassieker is een plaats in de achtste finales van de beker. Met 25 punten delen Ajax en Feyenoord de leiding in de eredivisie na tien duels.

De Klassieker begint woensdag om 19.45 uur en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel.