Voetbal

Karsdorp en Nieuwkoop twijfelgevallen bij Feyenoord voor Klassieker

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst weet nog niet of hij woensdag kan beschikken over verdedigers Rick Karsdorp en Bart Nieuwkoop in het bekerduel met Ajax.

"De training van later op de dag moet uitwijzen of ze inzetbaar zijn", aldus Van Bronckhorst dinsdag op een persconferentie.

Wegens een liesblessure miste Karsdorp al de laatste drie duels van Feyenoord. Hij werd in de basis vervangen door Nieuwkoop, die zondag tegen AZ (3-1) eerder naar de kant moest vanwege fysieke klachten.

Inzet van de Klassieker is een plaats in de achtste finales van de beker. Met 25 punten delen Ajax en Feyenoord de leiding in de eredivisie na tien duels.

"Beide ploegen zijn sterk gestart, dat maakt het affiche nog mooier. De wedstrijd is voor ons een goede graadmeter", zegt Van Bronckhorst.

Belangrijk

Feyenoord verloor eind augustus de eerste krachtproef van dit seizoen tegen PSV. ''Ik ben nieuwsgierig hoe ver we nu zijn als team. Voor ons is dit toernooi heel belangrijk, we willen de beker winnen.''

Aanvoerder Dirk Kuijt, in de laatste twee wedstrijden steeds goed voor een hattrick, kijkt vol vertrouwen uit naar de bekerkraker. ''Als je wint van Ajax, is dat een herinnering voor het leven'', zei de aanvaller, die in zijn eerste periode bij Feyenoord (2003-2006) vaak succesvol was in de klassieker. ''Ik kan me alle klassiekers die ik heb gespeeld nog goed herinneren. De vreugde en trotsheid als je wint zijn fantastisch. We moeten ervoor zorgen dat we dat woensdag weer mogen meemaken.''

De Klassieker begint woensdag om 19.45 uur en staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie