Voetbal

'Te vroeg om te zeggen of Newcastle tegen degradatie moet vechten'

Daryl Janmaat vindt het te vroeg om te zeggen dat Newcastle United dit seizoen genoegen zal moeten nemen met handhaving in de Premier League.

Na tien speelrondes bezet Newcastle de negentiende plaats met slechts zes punten. De 'Magpies' wonnen tot nu toe alleen van Norwich City.

"We maken ons zorgen, maar we kunnen nog niet stellen of we tegen degradatie zullen moeten vechten", vertelt Janmaat aan de Newcastle Chronicle.

"Uiteraard moeten we wel zo snel mogelijk punten pakken. De komende wedstrijd, thuis tegen Stoke City, dienen we hoe dan ook te winnen."

Afgelopen zondag verloor Newcastle United met liefst 3-0 van streekrivaal Sunderland. Een rode kaart van Fabricio Coloccini vlak voor rust deed de bezoekers de das om.

"In de eerste helft zagen we een goed Newcastle, wellicht was het onze beste helft van dit seizoen. We domineerden echt", vindt Janmaat.

"Na rust bleek opnieuw hoe lastig het is om met tien man te spelen. Over enkele maanden treffen we hen voor een tweede keer en dan zullen we bewijzen dat we beter zijn."

Bekijk de stand en het programma in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie