Huub Stevens is er blij mee dat hij Alfred Schreuder mee naar Hoffenheim heeft kunnen nemen als assistent.

Volgens de kersverse trainer van de club uit de Bundesliga had de voormalig trainer van FC Twente ook bij NAC Breda aan de slag kunnen gaan, dat maandag Marinus Dijkhuizen aanstelde.

"Toen ik hoorde dat hij ook in de belangstelling stond van NAC, heb ik hem gebeld. Ik heb tegen hem gezegd dat hij er goed over na moest denken", aldus Stevens tegenover FOX Sports.

"Als er eventueel een Duitse club bij mij langs zou komen, en het zou interessant zijn, dacht ik ook aan hem. Ik heb zijn naam neergelegd bij de mensen van Hoffenheim en die waren meteen enthousiast."

Volgens de 61-jarige Stevens was het een logische keuze om Schreuder te benaderen. "Ik ken Alfred al langere tijd en heb hem als trainer in de jeugdopleiding van PSV meegemaakt. Later heb ik zijn trainersloopbaan gevolgd en we hebben telefonisch contact gehouden."

Akkoord

Stevens, die in Duitsland eerder Schalke 04, Hertha BSC, 1. FC Köln, Hamburger SV en VfB Stuttgart onder zijn hoede had, was er snel uit met Hoffenheim.

"Ik ben zondagochtend gebeld en de gesprekken zijn zondagmiddag gevoerd. We zijn vervolgens maandag tot een akkoord gekomen."

"Natuurlijk wil je heel graag bij een club werken die om het kampioenschap speelt, maar als je nu beschikbaar bent, komen de titelkandidaten niet bij jou uit. Die hebben dan al een goede trainer."

Stevens is in Hoffenheim de opvolger van Markus Gisdol, die maandag ontslagen werd vanwege teleurstellende resultaten. Schreuder werd vorige maand de laan uitgestuurd bij FC Twente.

Bekijk de stand in de Bundesliga