Voetbal

Strootman herstelt voorspoedig na derde knie-operatie

Kevin Strootman herstelt volgens schema na een derde operatie aan zijn linkerknie. Dat meldt zijn club AS Roma maandag na nieuwe onderzoeken.

De Oranje-international liet zich in september opnieuw opereren aan zijn zwakke knie. Door fysiotherapie verloopt het revalidatieproces zoals verwacht, als is nog niet bekend wanneer een rentree mogelijk is.

Strootman speelde op 25 januari van dit jaar zijn laatste wedstrijd. Hij was nog maar net fit en liep tegen Fiorentina opnieuw een knieblessure op.

De middenvelder scheurde in maart vorig jaar de voorste kruisband en de binnenband van zijn linkerknie af, waardoor hij het WK in Brazilië miste.

Kraakbeenletsel

Strootman (25) maakte eind 2014 zijn rentree, maar die bleek van korte duur. Eind januari werd tijdens een kijkoperatie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor hij opnieuw ver werd teruggeworpen.

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte Strootman dat hij zijn linkerknie nog steeds niet volledig kon belasten, waardoor een derde medische ingreep noodzakelijk bleek.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie