Franz Beckenbauer geeft toe dat er een fout is gemaakt bij de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland.

De legendarische oud-voetballer, die voorzitter was van de commissie die in 2000 het wereldkampioenschap naar Duitsland haalde, benadrukt echter wel dat er van omkoping geen sprake is.

"Met het oog op een financiële toelage deed de financiële commissie van de FIFA ons een voorstel. Dat zou vandaag de dag fout zijn en daarvoor draag ik als toenmalige voorzitter de verantwoordelijkheid", aldus Beckenbauer maandag in een verklaring.

"Ik wil wel graag verduidelijken dat er geen stemmen zijn gekocht om het WK van 2006 binnen te halen."

De 70-jarige Beckenbauer zegt mee te werken aan een onderzoek naar de toewijzing van het mondiale eindtoernooi in 2006.

"Ik heb donderdag tegen de onderzoekscommissie van de Duitse voetbalbond al beloofd vragen te zullen beantwoorden. Vandaag was er een hoorzitting in München, waar ik vragen beantwoord heb."

6,7 miljoen euro

Der Spiegel schreef onlangs dat de Duitsers de stemmen van vier Aziatische FIFA-bestuurders voor ongeveer 13 miljoen Duitse Mark (zo'n 6,7 miljoen euro) zouden hebben gekocht.

Het geld zou afkomstig zijn uit een deal met de toenmalige Adidas-topman Robert Louis Dreyfus. Het blad zei dat Beckenbauer wel moest weten van de omkoopzaak. Datzelfde zou gelden voor Wolfgang Niersbach, de huidige voorzitter van de Duitse voetbalbond DFB.

De ethische commissie van de FIFA maakte onlangs bekend een onderzoek in te stellen naar Beckenbauer in verband met de corruptieschandalen rond de wereldvoetbalbond. Ook de rol van de Spanjaard Angel Maria Villar wordt onderzocht.