FA onderzoekt gedrag Mourinho tegen West Ham United

De Engelse voetbalbond FA stelt een onderzoek in naar het gedrag van Chelsea-trainer José Mourinho in het uitduel met West Ham United van zaterdag (2-1 verlies).

De Portugees wordt grof taalgebruik richting de arbitrage verweten. De FA stelt ook een onderzoek in naar beide clubs, die volgens de bond hun spelers niet in toom wisten te houden.

In de wedstrijd tegen West Ham United werd de 52-jarige Mourinho al naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Jon Moss.

Het is de tweede keer deze maand dat Mourinho in opspraak raakt. Eerder kreeg hij al een boete en een voorwaardelijke schorsing wegens "wangedrag met betrekking tot zijn uitspraken in de media" na het verloren thuisduel met Southampton.

In september werd er tevens een onderzoek ingesteld naar mogelijke seksistische uitlatingen van Mourinho jegens voormalig clubarts Eva Carneiro. Daarvoor werd hij echter niet bestraft.

Beroerde start

Chelsea kent een beroerde start van het seizoen. In de Premier League bezet het na tien wedstrijden de vijftiende plaats met elf punten.

In de Champions League moeten de Londenaren ook alle zeilen bijzetten om de volgende ronde te halen. Na drie wedstrijden staat Chelsea achter FC Porto en Dinamo Kiev derde in groep G.

Lees meer over:
Tip de redactie