Michel Platini blijft geschorst. De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA heeft zonder succes bezwaar gemaakt tegen zijn schorsing van negentig dagen.

Dat heeft zijn advocaat maandag in Parijs bekendgemaakt. De ethische commissie van de FIFA schorste Platini begin oktober.

Aanleiding was de premie van 1,8 miljoen euro die hij had ontvangen van Sepp Blatter, de scheidende voorzitter van de FIFA die ook geschorst is.

Vanwege de schorsing is het hoogst onduidelijk of Platini op 26 februari nog aan de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA kan deelnemen. Hij is vooralsnog één van de kandidaten om Blatter op te volgen.

Platini loopt de kans dat zijn schorsing van negentig dagen, die begin januari afloopt, wordt verlengd met 45 dagen.

'Herenakkoord'

Zowel Platini als Blatter liet eerder al weten dat er bij de betaling van vier jaar geleden sprake zou zijn van een 'herenakkoord'.

De Franse oud-topvoetballer begon in 1998 met zijn werk voor de FIFA, vlak nadat Blatter werd gekozen als voorzitter.

Vooralsnog blijft Platini kandidaat voor de FIFA-verkiezingen van 26 februari. Eerder op maandag stelde ook secretaris-generaal van de UEFA Gianni Infantino zich kandidaat.

De Jordaanse Prins Ali in Al-Hussein, oud-voetballer David Nakhid uit Trinidad en Tobago, de Fransman Jérôme Champagne, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en de Liberiaan Musa Bility zijn ook in de race.