Sport

Technisch directeur Stewart verlaat AZ voor Philadelphia Union

Technisch directeur Earnest Stewart vertrekt per 1 januari 2016 bij AZ en gaat aan de slag als sportief directeur bij de Amerikaanse MLS-club Philadelphia Union.

De 46-jarige Stewart bereikte afgelopen weekeinde een akkoord met de club uit de Verenigde Staten, zo meldt AZ maandag op de website van de Alkmaarse club.

Het vertrek van Stewart komt niet als een verrassing. Vorige week meldde de 101-voudig Amerikaans international al dat hij positief stond tegenover de nieuwe functie in zijn vaderland.

"Earnest heeft er nooit een geheim van gemaakt dat het zijn ambitie is om ooit in Amerika aan de slag te gaan”, zegt Robert Eenhoorn, directeur algemene zaken bij AZ maandag bij de bekendmaking van het nieuws.

"De kans deed zich nu voor. Ik heb de afgelopen periode heel prettig met Earnest samengewerkt, maar ik snap dat hij deze stap wil maken. Ik wens hem alvast veel succes bij zijn nieuwe werkgever."

Avontuur

Stewart werkt sinds de zomer van 2010 bij AZ en was daarvoor werkzaam als technisch directeur van NAC. Hij kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren in Alkmaar.

"Ik ben AZ dankbaar voor de kansen die ik hier gekregen heb”, aldus Stewart. "De afgelopen jaren zijn we als club uit een moeilijke financiële situatie gekomen. Ik ben blij dat ik daarbij heb kunnen helpen. Voor een avontuur in Amerika gaan was een moeilijke beslissing, want ik ga een geweldige groep collega’s verlaten."

"Ik weet zeker dat AZ goede tijden in het vooruitzicht heeft, want de voorwaarden daarvoor zijn hier zeker aanwezig. Tot januari ga ik er samen met Robert Eenhoorn alles aan doen om deze mooie club op een goede manier achter te laten.”

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie