Voetbal

Vitesse hoeft niet meer te vrezen voor maatregelen Financial Fair Play

Vitesse hoeft niet langer te vrezen voor maatregelen vanwege Financial Fair Play, hoewel de Arnhemse club over het afgelopen seizoen een nettoverlies van 10,7 miljoen euro heeft geleden.

Door een omzetstijging van 1,2 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar en een kostenvermindering van 3,1 miljoen is Vitesse binnen de regels van Financial Fair Play gebleven.

Vitesse mag daardoor ook komend seizoen gewoon deelnemen aan Europees voetbal, mocht de ploeg van trainer Peter Bosz zich kwalificeren.

Vorig seizoen draaide Vitesse een netto-verlies van vier 4,4 miljoen euro en over het seizoen 2012/2013 was er zelfs tekort van 24,5 miljoen euro.

Europees voetbal

"Dat we binnen de regels van Financial Fair Play zijn gebleven en dus, indien we ons plaatsen, uit mogen komen in Europees verband is een succesmoment van de korte termijn", zei algemeen directeur Joost de Wit maandag bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

"Doordat Vitesse geen schulden heeft en juist beschikt over een positief eigen vermogen, kan worden gesteld dat we op de goede weg zijn, al zijn we er nog niet."

Lees meer over:
Tip de redactie