Voetbal

Van Gaal vindt dat Blind en Memphis goed omgaan met reserverol

Manager Louis van Gaal vindt dat Daley Blind en Memphis Depay goed omgaan met hun reserverol. De Nederlanders kwamen ook zondag geen minuut in actie voor Manchester United.

"Ze gedragen zich zeer professioneel", liet Van Gaal na de wedstrijd tegen rivaal Manchester City (0-0) weten aan FOX Sports.

"Het is voor hen natuurlijk niet leuk dat ze op de bank zijn beland, maar dat heeft te maken met filosofie en het feit dat als je zo terugkomt van het Nederlands elftal, je daar dan mee bezig bent."

Oranje verloor twee weken geleden met 3-2 van Tsjechië en werd uiteindelijk slechts vierde in groep A van de kwalificatie van het EK 2016. Daardoor liep Nederland het eindtoernooi in Frankrijk mis.

Wachten

Blind en Memphis moesten ook al tegen Everton (3-0) en CSKA Moskou (1-1) genoegen nemen met een plek op de bank en hebben volgens Van Gaal de pech dat de andere spelers het 'vrij aardig' doen. 

"Dan heb ik geen reden om te wijzigen. Ze moeten weer op hun kans wachten en het dan weer fantastisch gaan doen."

Manchester United bezet na tien wedstrijden de vierde positie in de Premier League. De achterstand op koploper City bedraagt slechts twee punten.

Tip de redactie