Marinus Dijkhuizen is de nieuwe trainer van NAC Breda. De 43-jarige oud-aanvaller zette maandag zijn handtekening onder een contract tot medio 2017.

Dijkhuizen is de opvolger van Robert Maaskant, die begin deze maand wegens tegenvallende resultaten moest vertrekken bij NAC. Onder Maaskant degradeerde de club afgelopen seizoen uit de eredivisie.

Afgelopen zomer maakte Dijkhuizen de overstap van Excelsior naar Brentford, maar de 43-jarige manager werd al na acht competitiewedstrijden ontslagen bij de club uit het Engelse Championship.

Met Excelsior promoveerde Dijkhuizen in 2014 via de play-offs uit de Jupiler League, om vervolgens als vijftiende te eindigen in de eredivisie. Bij zijn presentatie liet de trainer weten dat hij ook met NAC voor promotie gaat,

"Ik werk er graag aan mee om NAC een promotie te bezorgen. Een club met deze fanatieke supporters voelt bijna Engels aan en hoort in de eredivisie thuis", aldus Dijkhuizen.

Hellemons

De afgelopen twee duels stond NAC onder leiding van interim-coach Eric Hellemons. Dankzij twee overwinningen verkleinden de Bredanaars de achterstand op koploper FC Volendam tot vier punten. 

Om verder te kunnen stijgen op de ranglijst vindt Dijkhuizen dat NAC een stap moet zetten in professionaliteit. "Er ligt nog te veel nadruk op de gezelligheid. Fitheid is zo belangrijk. Je moet sterk en krachtig zijn en er moet mentale begeleiding zijn.''

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League