Voetbal

Veltman kijkt uit naar 'heerlijke wedstrijd' tegen Feyenoord

Voor Joël Veltman en Ajax wacht na het verlies tegen Fenerbahçe (1-0) en de winst bij Vitesse (3-1) woensdag al de derde topwedstrijd binnen een week. De verdediger kijkt uit naar de Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord in de derde ronde van de KNVB-beker.

"Ik vind het altijd heerlijke wedstrijden tegen Feyenoord in De Kuip", zegt Veltman tegen NU.nl.

"Er is altijd veel strijd, het lijkt net of iedereen 20 procent meer geeft. En als je er een paar keer gespeeld hebt, dan kun je de vijandige sfeer omzetten in iets positiefs. Ik denk dan: kom maar op, fluit me maar uit. Dat geeft alleen maar extra kracht."

De 23-jarige Veltman speelde twee keer eerder uit tegen Feyenoord. Twee seizoenen geleden maakte hij de winnende treffer (2-1) en vierde dat met een hand achter zijn oor. "Dat was niet zo handig, had ik niet moeten doen. Maar het was wel lekker om de winnende te maken."

"Ik zal het nooit vergeten. En vorig seizoen weet ik ook nog wel. Toen werden we helemaal weggespeeld, maar wonnen we wel met 1-0. Het zal nu weer lastig worden. Ik verwacht dat ze er net als Vitesse meteen vol op gaan."

Feyenoord heeft de laatste vijf wedstrijden gewonnen…
"Ja, het wordt een wedstrijd tussen twee ploegen met vertrouwen. Net als wij spelen ze misschien nog niet altijd top, maar de resultaten zijn wel goed. Ze hebben ook een goede ploeg, mede door de ervaring die erbij gekomen is. Ik denk dat Feyenoord nu een goede mix heeft."

Maar jullie staan nog altijd bovenaan…
"Ja, heerlijk. Ik zag voor de wedstrijd tegen Vitesse wat voorspellingen en die waren niet echt in ons voordeel. We hebben in het verleden ook vaak verloren bij Vitesse, maar gelukkig was het nu een keer anders."

Is dit Ajax beter dan iedereen denkt?
"Dat wil ik niet zeggen. Tegen Vitesse deden we het pas na rust goed en durfden we naar voren te spelen. Toen zag je de combinaties weer. Maar in de eerste helft was Vitesse beter. Ik vind het nu ook nog te vroeg om te zeggen hoe goed we zijn. We hebben net twee zware wedstrijden achter de rug en we krijgen de komende weken twee keer Feyenoord en weer Fenerbahçe."

Donderdag tegen Fenerbahçe ging het nog mis.
"Dat blijft zuur. In de voorbereiding op Vitesse zag ik de enige goal van die wedstrijd weer voorbij komen, dat was niet fijn. Het was mijn tegenstander die scoorde."

Toch laat trainer Frank de Boer steeds weten dat hij wel tevreden is over jou.
"Ja, ik denk ook dat ik de afgelopen weken beter in mijn vel zit. Dat komt door een combinatie van factoren. Ik doe wat extra krachttraining, krijg ook meer ervaring en het vertrouwen is er. Ik ben nog lang niet tevreden, maar het gaat wel de goede kant op."

Tip de redactie