Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt ervan dat zijn spelers Eljero Elia en Michiel Kramer onlangs voor de tuchtcommissie moesten verschijnen en heeft beide spelers daar op aangesproken.

De aanvallers werden beiden recent aangeklaagd, maar uiteindelijk ook vrijgesproken. Van Bronckhorst is duidelijk over het gedrag dat Elia en Kramer vertoonden.

"Ondanks de vrijspraak voor beiden vind ik dat hun gedrag niet normaal was en ik wil dat niet zien bij Feyenoord", aldus de trainer tegen De Telegraaf. "Ze moeten gewoon zorgen dat ze niet in zulke situaties terechtkomen."

Elia zou zich in een wedstrijd met de beloften van Feyenoord hebben misdragen, maar daar was te weinig bewijs voor. Kramer werd vrijgesproken na een vermeende klap in het gezicht van De Graafschap-verdediger Ted van de Pavert.

Persoonlijk

Hoewel de Rotterdammers een schorsing van het tweetal wisten te voorkomen, baalt Van Bronckhorst van de negatieve publiciteit. Wel is hij opgelucht dat hij zijn spelers niet hoeft te missen.

"Maar dat staat los van Feyenoords en mijn mening over hun gedrag. Dit heb ik Elia en Kramer ook persoonlijk laten weten."

Zondag neemt Feyenoord het in De Kuip om 16.45 uur op tegen AZ. De ploeg van Van Bronckhorst heeft momenteel net als koploper Ajax 22 punten, maar beschikt over een minder doelsaldo.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie