Sébastien Haller bezorgde FC Utrecht vrijdagavond vanaf elf meter een 2-1 zege op PEC Zwolle. De aanvaller kende naar eigen zeggen geen zenuwen voor het beslissende moment.

"Het was jammer als ik had gemist, maar ik had de kans ook zelf gecreëerd', doelde Haller voor de camera van de NOS op de overtreding die Trent Sainsbury op hem maakte in de blessuretijd van de wedstrijd.

De Fransman mocht sinds zijn komst naar FC Utrecht al acht strafschoppen nemen en faalde nog niet. "Ik kan me geen penalty herinneren waar ik nerveus voor was", aldus Haller.

De spits, die ook al verantwoordelijk was voor de 1-1, maakte vrijdag zijn zesde en zevende doelpunt van het seizoen. Opvallend genoeg miste PEC-aanvaller Stef Nijland vijf minuten voor tijd wel een penalty.

"Ik wilde de ploeg helpen en heel graag de winnende goal maken. Maar het was gewoon niet goed", zei een schuldbewuste Nijland tegen FOX Sports.

"Ik heb dit seizoen nog geen één keer in de basis gestaan. Ik wilde graag mijzelf, de ploeg en de trainer iets laten zien."

FC Utrecht klom door de late overwinning naar de tiende plaats op de ranglijst, terwijl PEC de nummer zes van de eredivisie bleef.