FC Utrecht heeft vrijdag op de valreep knap met 2-1 gewonnen bij PEC Zwolle in de eredivisie.

Sébastien Haller maakte diep in blessuretijd vanaf elf meter de winnende treffer. Opvallend genoeg miste PEC-aanvaller Stef Nijland vlak daarvoor een strafschop. 

Wouter Marinus schoot PEC in de veertiende minuut nog wel op een 1-0 voorsprong, maar Haller zorgde zeven minuten later voor de gelijkmaker.

FC Utrecht klom door de zege naar de tiende plaats op de ranglijst. De Domstedelingen hebben dertien punten uit tien duels. PEC heeft vier punten meer en staat zesde.

Attractief

Beide ploegen maakten er een attractieve wedstrijd van. De eerste grote kans was voor PEC. Lars Veldwijk mocht na een verkeerde terugspeelbal van Louis Nganioni alleen op doelman Robbin Ruiter af.

De keeper wist redding te brengen op het schot van de clubtopscorer, maar was kansloos bij de rebound van Marinus, die de bal slim door de benen van Mark van der Maarel schoot.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. De van een disciplinaire schorsing teruggekeerde Yassin Ayoub vond Haller, die de bal perfect aannam en sluitpost Kevin Begois in de korte hoek passeerde.

Na rust waren de kansen schaars. Veldwijk kreeg nog wel een fraaie mogelijkheid. De spits kreeg de bal echter helemaal verkeerd op zijn hoofd.

Diezelfde Veldwijk werd in de 84e minuut in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt door Van der Maarel, die niet alleen een strafschop veroorzaakte maar ook rood kreeg. Invaller Nijland schoot echter hoog over. Haller toonde zich in blessuretijd wel koelbloedig.